Forum 3Darchery

Právě je pon 28. dub 2025 18:17:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ILF zámky u TR
PříspěvekNapsal: čtv 25. lis 2021 15:06:29 

Vím, že se to několikrát probíralo, ale je mi někdo schopen říct, jestli jsou u kategorie TR povoleny ILF zámky? Nemyslím teď, co si kdo myslíte, jak by to mělo být, ale jak je to ve skutečnosti dle pravidel? Ve WA u instinktivního luku je to ošetřeno jasným dodatkem ve vysvětlení pravidel - za jistých (splnitelných) podmínek jsou povoleny.
Jak tedy v IFAA - potažmo ČP?

Předmět příspěvku: Re: ILF zámky u TR
PříspěvekNapsal: čtv 25. lis 2021 21:14:01 

Podle tohoto obrázku (a nejde tu o ten kovový střed!)...:
Příloha:
TR_2017_cut.jpg
TR_2017_cut.jpg [ 50.94 KiB | Zobrazeno 6709 krát ]

...a tohoto textu (co umožňuje ILF systém?...a je jedno, že to nikdo během závodu nedělá...):
Příloha:
BoR_2019_TR.jpg
BoR_2019_TR.jpg [ 119.26 KiB | Zobrazeno 6709 krát ]

...je to dost jednoznačné, že povoleno to není...

PříspěvekNapsal: pát 26. lis 2021 19:52:00 

Díky moc. Moc jsi mi pomohl. Vidím to stejně, ale po tom množství různých spekulací, co jsem četl, jsem byl trochu zmatený.

PříspěvekNapsal: úte 30. lis 2021 15:49:12 

Dle mého názoru se jedná o chybný výklad pravidel. Pokud by byly ILF zámky zakázány, tak to tam bude uvedeno. To že někdo požívá ILF ramena neznamená, že automaticky lze měnit sílu nátahu. Pokud na tom někdo hodlá trvat, tak budu chtít důkaz, že mi na ILF zámcích dokáže změnit sílu nátahu! (Na luku který přinesu samozřejmě.) Zároveň jsem ochoten změnit sílu nátahu na téměř kterémkoliv rozebíracím luku který přinesete.

PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2021 2:06:39 

PePe píše:
Dle mého názoru se jedná o chybný výklad pravidel. Pokud by byly ILF zámky zakázány, tak to tam bude uvedeno. To že někdo požívá ILF ramena neznamená, že automaticky lze měnit sílu nátahu. Pokud na tom někdo hodlá trvat, tak budu chtít důkaz, že mi na ILF zámcích dokáže změnit sílu nátahu! (Na luku který přinesu samozřejmě.) Zároveň jsem ochoten změnit sílu nátahu na téměř kterémkoliv rozebíracím luku který přinesete.

.... obrázek pouze upozorňuje na kovové madlo, logikou Roberta by byl nejen zákaz ILF zámku, ale i šroubení pro stabilizátor, které zakázáno není, zakázán je pouze stabilizátor
...chybný výklad pravidel je tedy pouze v odkazu na obrázek který stejně nemá co se výkladu pravidel týká žádnou platnost, což by každý zkušený borec, pořadatel nebo fukcionář měl vědět
...pravidla nazakazují výslovně ILF zámek, protože to není jediný způsob kterým se dá měnit síla nátahu, v každém případě to tento typ zámku umožňuje
...pokud má ILF zámek otvor/y pro pro klíče, kterým se nastavují osy ramen a síla nátahu, nepomůže ani jejich zalepení, není totiž zakázáno měnit sílu nátahu, to konec konců jde i kroucením tětivy, ale je zakázaná na luku existence zařízení/doplňků/ které to umožnují
...tradice je tradice a může se to zdát divné nebo nesmyslné, že předkladatelův úmysl byl vytvořit kategorii kde dominuje typu luku, který vznikl na přelomu padesátých a šedesátých let díky sklolaminátu a přitom tam nechtějí tak ryze praktickou věc jako je ILF zámek, ale v podobě jak ho známe a používáme do této kategorie skutečně nepatří

...někteří výrobci prý mají na madlech ILF zámky, které jsou pevně zabudované nikoliv na závit a jejich nastavení jakýmkoliv způsobem je tedy nemožné, takže pravidlům pro kategorii prý vyhovují

PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2021 9:35:45 

vznesl jsem dotaz na prezidium, tak uvidíme

PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2021 16:55:05 

Míšo žehnám Ti. Já se o to pokoušel ale nemám ty kontakty. (Doufám, že dotaz nezněl jen, jestli ILF ano či ne ;-)

Ten výrobce je S&H bows. Jsem zvědavý jak chcete měnit tohle https://www.facebook.com/photo/?fbid=20 ... 4976547175

PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2021 20:51:56 

takže resumé je, že ILF je u TR v pohodě
the Rules for the Traditional Recurve Style allows for Take-down solution without any further specification on the design.
Therefore, all standard connection design solutions are acceptable which also includes the ILF design

PříspěvekNapsal: sob 04. pro 2021 13:08:10 

Ty jo. Takže opět vše jinak. Každopádně... předsedo díky mnohokráte

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]