Forum 3Darchery

Právě je sob 11. črc 2026 23:05:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Facewalking
PříspěvekNapsal: pon 25. črc 2016 15:20:39 

Frajeris píše:
Robert píše:
Prosíme též o vyplnění diskuzního vlákna "Uživatelé fóra / Prosíme, představte se...". Díky.

Jakože bych se měl představit?

Ano.

PříspěvekNapsal: pon 25. črc 2016 20:06:53 

Miki píše:
Frajeris píše:
Jakože bych se měl představit?

No mě to přijde vcelku normální se představit, když někam vejdu a to i virtuálně, tobě ne? Navíc pokud se tady řeší pravidla bylo by asi vhodné vědět kdo ze členů svazu má jaký názor.

Mě to normální nepřijde. Je povoleno mít Nick a nemám důvod se představovat a není to v podmínkách fóra.A kamaráda nehledám.
Jinak díky za odpovědi

PříspěvekNapsal: pon 25. črc 2016 21:21:32 

To bylo psani pred par dny, a kdyz dojde na predstavovani tak se bojis podepsat. Proc sis daval takovou prezdivku. To asi moc velkej Frajer nebudes.

PříspěvekNapsal: pon 25. črc 2016 21:25:13 

Takové tipy lidí fakt zbožňuji :-) remcaj, o něčem o čem sami pořádně nic nevědí a pak mají strach se představit, aby to s nimi náhodou někdo nekonzultoval osobně. Protože jen tak o něčem psát to je hrdina každý, ale řešit to pak osobně to už moc lidí neudělá.

PříspěvekNapsal: pon 25. črc 2016 21:34:54 

chipper píše:
Takové tipy lidí fakt zbožňuji :-) remcaj, o něčem o čem sami pořádně nic nevědí a pak mají strach se představit, aby to s nimi náhodou někdo nekonzultoval osobně. Protože jen tak o něčem psát to je hrdina každý, ale řešit to pak osobně to už moc lidí neudělá.

Nejde o to bát se podepsat ale o to že mě neznáte a nemám důvod se představovat. A myslím že osobní konzultaci stim problém nemám:-D ALe co se tady dívám tak tady každý vystupuje pod nickem. Takže sbohem holky :-D a kluci :-D

PříspěvekNapsal: pon 25. črc 2016 21:52:05 

Ondra píše:
To bylo psani pred par dny, a kdyz dojde na predstavovani tak se bojis podepsat. Proc sis daval takovou prezdivku. To asi moc velkej Frajer nebudes.

chipper píše:

Pánové, že se nad tím pozastavujete.
Pro jistotu se jdu dodatečně představit, mojí maličkost nikdo nezná, že... :roll:
Katka - KatkaV. - nyní TRRB - další fotograf na trati po Itě.
A vás zlehka představím zde také, kdyby to byla reklama, administrátor to vymaže.
Ondra - Ondra L. - TRRB - bůh z Chrástu
Chipper - Petr D. - nyní BB - Chimera - a stavitel trati třeba na Sedmihorkách

Frajeris píše:
Nejde o to bát se podepsat ale o to že mě neznáte a nemám důvod se představovat. A myslím že osobní konzultaci stim problém nemám:-D ALe co se tady dívám tak tady každý vystupuje pod nickem. Takže sbohem holky :-D a kluci :-D

:?: :?: :roll:

PříspěvekNapsal: pon 25. črc 2016 22:12:11 

Mám nick Ita. Máme zde kolonku uživatelé fóra. Většina mě zná, ale i tak jsem se představila. Píšeš, že nehledáš kamaráda. Já jo. Bez přátel neumím dýchat. A i ti, kteří občas s něčím nesouhlasí, nebojí se představit.
Třeba tě Frajerisi potkáme alespoň na VS. Nemyslím to zle, ale pokud mám problémy s pravidly - atakuju předsedu né přes fórum, ale osobně. Já vznáším připomínky, dotazy a nápady na zlepšení.... Tím se moje problémy dostanou na přetřes valné hromady a hlasujeme o změně, doplnění, přijetí či zamítnutí.
Anonymita ještě nikomu štěstí nepřinesla.....

PříspěvekNapsal: pon 25. črc 2016 22:52:50 

Frajeris : Aha takže další internetový trolíček co? V tom případě jdi klidně k čertu, blbe :roll:

PříspěvekNapsal: úte 26. črc 2016 5:14:53 

Frajeris...asi o něm už neuslyšíme...leda pod nějakým dalším "namachrovaným" nickem...

PříspěvekNapsal: stř 27. črc 2016 19:30:08 

Typické, celá záležitost se zvrhla v to kdo je větší frajer a kdo to komu osobně vysvětlí.
Smysl fora je sdělovat si informace, názory a tím pomáhat sobě a svazu se vyvíjet a dohnat ostatní země, které jsou mnohem dál.
Anonimita je tu proto, aby se každý mohl vyjádřit právě bez obav z osobních vysvětlování.
Nejsem srab, ale rozhodně nechci aby na mě "internetový" kamarád na závodech před dětmi řval, že má jiný názor. Mí opravdoví kamarádi samozřejmě vědí kdo jsem.
Kamarádi jsou důležití, ale ty se hledají jinak. (osobně, v klubu, na závodech,přes seznamku, ...)
Děkuji Pistolníkovi, že se nebál toto téma otevřít.
Děkuji Strýcovi, který se držel tématu, předkládal fakta a informace z různých zdrojů.
Polemizovat jestli je facewolking výhoda po té co Rakušance pomohla k zisku titulu už je zbytečné.
Souhlasím a plně respektuji, že jsou pro nás platná česká pravidla.
Očekávám, že při nejbližší příležitosti budou doplněna jestli Facewalking ano nebo ne.
Pokud chcete pomoct přecednictvu v rozhodování, tak místo blábolení řekněte svuj názor jestli ANO nebo NE.
Zatím se kromě předsedy (jestli je to Michal :D ) nikdo nevyjádřil.
Já říkám, že mají platit stejná pravidla pro string i face walking.
Takže TRRB - NE

PříspěvekNapsal: stř 27. črc 2016 19:47:06 

Zas to tolik nedramatizuj, nikdy nikdo na závodě ČP na nikoho neřval, tedy minimálně na těch na kterých jsem byl já, tedy na většině, ba právě naopak, parta kolem ČL3D je naprosto skvělá a i když má občas někdo na něco jiný názor tak se to osobně vyřeší mnohem lépe než na anonymním foru, které je už ze své podstaty neosobní, navíc se většina z nás vzájemně zná už dlouhá léta, takže požadavek na to aby se nám i nový členové svazu představili je podle mě zcela relevantní, nemáme tady forum příznivců koncernových vozů nebo podobně, mám za to, že forum přidružené ke svazu ČL3D je trošku něco jiného a to i díky ( malému ) počtu lidí, kteří to dělají a jezdí na závody. Hlavně klid, je to především zábava ;)

PříspěvekNapsal: stř 27. črc 2016 19:52:35 

Kožak píše:
Typické, celá záležitost se zvrhla v to kdo je větší frajer a kdo to komu osobně vysvětlí.
Smysl fora je sdělovat si informace, názory a tím pomáhat sobě a svazu se vyvíjet a dohnat ostatní země, které jsou mnohem dál.
Anonimita je tu proto, aby se každý mohl vyjádřit právě bez obav z osobních vysvětlování.
Nejsem srab, ale rozhodně nechci aby na mě "internetový" kamarád na závodech před dětmi řval, že má jiný názor. Mí opravdoví kamarádi samozřejmě vědí kdo jsem.

I když se odchýlím od tématu, tak si dovolím oponovat.
"Smysl fóra je pomáhat svazu"...ano, s tím souhlasím, ale jak chceš pomáhat, když se stydíš/bojíš pod svůj názor?
Mimo jiné tu už zaznělo, že o pravidlech v dané kategorii by měli především diskutovat a domáhat se nějakých přijatelných řešení a změn,
ti střelci, kteří danou kategorii střílí. A to jen podle nicků nelze zjistit...
Anonymita tu rozhodně není a nebude, proto je tu vlákno "prosíme, představte se" a jak v něm píše Mýša,
anonymovi nelze udělit práva pro vstup do dalších sekcí "pouze pro členy"...
Toto fórum je moderované i když to tak nevypadá.
Účelem představení se rozhodně není, aby na tebe tvůj "internetový kamarád" někde křičel,
k tomu mají lukostřelci myslím dost daleko a já jsem to za svou cca. šestnáctiletou lukostřeleckou kariéru nezažil.

PříspěvekNapsal: stř 27. črc 2016 20:10:52 

Hmmm marné....
ANO nebo NE

PříspěvekNapsal: stř 27. črc 2016 20:11:56 

Kožak píše:
Kamarádi jsou důležití, ale ty se hledají jinak. (osobně, v klubu, na závodech,přes seznamku, ...)
Děkuji Pistolníkovi, že se nebál toto téma otevřít.
Děkuji Strýcovi, který se držel tématu, předkládal fakta a informace z různých zdrojů.
Polemizovat jestli je facewolking výhoda po té co Rakušance pomohla k zisku titulu už je zbytečné.
Souhlasím a plně respektuji, že jsou pro nás platná česká pravidla.
Očekávám, že při nejbližší příležitosti budou doplněna jestli Facewalking ano nebo ne.
Pokud chcete pomoct přecednictvu v rozhodování, tak místo blábolení řekněte svuj názor jestli ANO nebo NE.
Zatím se kromě předsedy (jestli je to Michal :D ) nikdo nevyjádřil.
Já říkám, že mají platit stejná pravidla pro string i face walking.
Takže TRRB - NE

no chlapci si krapet pozdvihli ego, ale Frajeris si o to řekl, takřka všichni diskutující s přezdívkami ji nemají pro utajení identity na tomto fóru, ale proto že si ji přinesli s běžného života a nejen jejich přátelé a i jejich užší okolí je tak zná
nevím zda ti v této souvislosti dochází, že pokud někdo chce vehementně po předsednictvu jasnou odpověď a přitom si zakládá na anonymitě, má minimálně špatně nastavené uvažování
podobné je s tebou, chceš si uchovat anonymitu a přitom se vyjadřovat k dění ve svazu
o pravidlech a jejich podobě rozhoduje členská základna na VS a nikoliv předsednictvo, diskuze na dané téma je v uzavřené sekci pro členy a tam se snadno jako dostaneš přes téma představte se, veselou pravdou je, že toto pravidlo občas neplatí automaticky pro každého

PříspěvekNapsal: stř 27. črc 2016 20:21:38 

Děkuji za vyjádření tvého názoru na mou osobu asi mě moc dobře znáš. Moc si toho vážím.
Čekal jsem, že vyjádříš svůj osobní odborný názor zkušeného lukostřelce na facewalking.

PříspěvekNapsal: stř 27. črc 2016 21:05:16 

Mě se zdá že facewalking při neznámé vzdálenosti stejně moc nepomůže,to jsou takové ty berličky.Já střílím BHR tři prsty pod,při neznámé vzdálenost musím se spolehnout na odhad a nadmířit nebo podmířit a podle síly luku u mě asi na 20m mířím na střed.To samé musí udělat ale na tváři dotyčný čarostřelec,neodhadne vzdálenost a může cestovat po face jak chce je namydlenej stejně jako já.Chce to jen střílet a střílet,nejlépe každý den :))Koukněte na výsledky,špička BHR přestřílí BB kde je povoleno cestovati po tetivě,je to hlavně o tréninku a píly.

PříspěvekNapsal: stř 27. črc 2016 22:29:12 

Kožak píše:
Děkuji za vyjádření tvého názoru na mou osobu asi mě moc dobře znáš. Moc si toho vážím.
Čekal jsem, že vyjádříš svůj osobní odborný názor zkušeného lukostřelce na facewalking.

nebuď vztahovačný, to bylo hodnocení především smyslu jednání pod neznámou identitou jehož výsledek by mohl být
436 anonymů pro zákaz a proti nikdo

k tématu facewalking se tu fundovaně vyjádřil Luďa a Sysel, kteří mají v daném tématu nejen zmáknutou teorii, ale i praktické zkušenosti
můj názor je, že drtivá většina střelců není schopná provádět facewalking efektivně a proto ho nepoužívají a zakazovat něco co se stejně nedá téměř nijak dokázat je pouze zvětšení obsahu pravidel o zcela zbytečnou větu
jako pádný argument proti zákazu bych uvedl to co vím nejen z vlastní zkušenosti, ale i z pozorování techniky jiných střelců, facewalking i když nechtěně dělá problémy většině začátečníků a tato neschopnost udržet stálý kotevní bod trápí i pokročilé střelce zejména při střelbě v úhlu (s kopce, do kopce), ale i v takovém případě je to přeci použití zakázané techniky a na to zřejmě ti spravedliví ve WA a IFAA nepomysleli

PříspěvekNapsal: čtv 28. črc 2016 7:07:28 

Zajímavý názor Jirko, asi máš i pravdu, konečně já taky občas používám Facesearching, který by mohl být za Facewalking zaměňován ;)

PříspěvekNapsal: čtv 28. črc 2016 10:08:07 

Dalibor píše:
Mě se zdá že facewalking při neznámé vzdálenosti stejně moc nepomůže,to jsou takové ty berličky.Já střílím BHR tři prsty pod,při neznámé vzdálenost musím se spolehnout na odhad a nadmířit nebo podmířit a podle síly luku u mě asi na 20m mířím na střed.To samé musí udělat ale na tváři dotyčný čarostřelec,neodhadne vzdálenost a může cestovat po face jak chce je namydlenej stejně jako já.Chce to jen střílet a střílet,nejlépe každý den :))Koukněte na výsledky,špička BHR přestřílí BB kde je povoleno cestovati po tetivě,je to hlavně o tréninku a píly.

Přesně tak. I Sysel a Myša mají pravdu - mít pořádně natrénováno a k tomu klidnou mysl. To je grunt. Stringwalking i Facewalking spolehlivě selže i při přesném odhadu vzdálenosti, když se nepohlídá správné provedení nátahu a vše související s biomechanikou. Není to nic magického ani podstatného. O tom bych mohl psát romány! Ondra Louthan nám to nedávno dokázal, když nás všechny s BB na terénní vypráskal.

PříspěvekNapsal: čtv 28. črc 2016 16:02:16 

Kožak píše:
Hmmm marné....
ANO nebo NE

kdybys nebyl ... tak o několik pripevku níze jsem to psal

takže jsem si dal ještě jednou práci se čtením různých pravidel.
WA: facewalking je zakázán u instinktivu a longbow
HDH: nikde se tam o facewalkingu ani jednom kotvícím bodě u TR-RB A TR-LB nepíše, takže u HDH si klidně jezdi po tváři jak chceš.
IFAA: u BHR, LB sice se nepíše nic o facewalkingu, ale je tam podmínka jednoho kotvícího bodu, což jsem prve přehlédl, čili facewalking je zakázaný
CZ3D/Č3DL: v tuto chvíli je to podle mě povoleno, protože v pravidlech není facewalking zakázaný, a ani u TR-RB a TR-LB není uvedena podmínka na jeden kotevní bod.

akorát ještě doplním, pokud na podzimní VS, přejdeme na pravidla IFAA omezená jen na kratší vzdálenosti od modrého kolíku, tak tím pádem bude facewalking zakázaný.

PříspěvekNapsal: čtv 28. črc 2016 16:31:19 

.. opět si dovolím citovat kolegu m-h : [i].... Vyprdněte se na teoretizování a běžte pořádně vypustit pár šípů. (vůbec si nedovedu představit ani princip nebo způsob, který by mohl jednoznačně prokázat, že ten nebo ten používá facewalking)....
[/i]K nicku, většina z nás stydíe velmi dobře za ty roky zná osobně a přesto se nestydí představit... K dohadování či řvaní na někoho při závodech navíc před dětmi - sám jsem dost velký oportunista a nestalo se mi, že by na mě někdo řval - při setkání si vše v klidu vysvětlíme,velká většina z nás respektuje odlišný názor...
Pro mě jsi zakomplexovaný chudák stydíš-li se představit - ale je to tvoje věc a já jirespektuji

PříspěvekNapsal: pát 29. črc 2016 11:16:38 

Tak nevím, nevím, jestli se tady ještě na něco zeptám. Čekal jsem od předsedy odpověď jestli povoleno, či zakázáno. Jen prostý fakt. A od ostatních eventuálně názor. Proč to osobní osočování? Invektivy? Jsme snad na jedné straně (proti té divoké 3D zvěři :) ). Jinak samozřejmě všem, kteří podali nějaké konstruktivní názory a připomínky děkuji. Ondřej Havlíček (als Pistolník)

PříspěvekNapsal: úte 09. srp 2016 22:25:54 

To je zase diskuse:
Frajeris se tady na neco slusne zeptal, nikdo mu poradne neodpovede (par jedincu melo snahu) pak ho nekdo zacal lustrovat a kdyz slusne odpovedel ze nema potrebu se predstavovat, dostalo se mu akorat nadavek, Mike ho oznacil dokonce za trolicka. Ve skutecnosti nic proti pravidlum fora neudelal takze trolove je Mike a dalsi reagujici (a ted uz bohuzel i ja)
Co kdybyste proste prijmuli fakt ze na anonymnim mediu v diskusnim foru, kde pravidla nic nerikaji o povinnem predstavovani se proste nekdo muze slusne a nekonfliktne anonymne zeptat ?

PříspěvekNapsal: úte 09. srp 2016 22:30:48 

Mýša píše:
takže odpovídám.
Jsme členy IFAA. Pokud dojde ke sporům ohledně pravidel, platí IFAA.

Co to je za nesmysl ? Bud plati pravidla Ceskeho poharu, (a to doufam ze plati viz muj dotaz a odpoved predsedy ve vlakne vedle) nebo plati pravidla IFAA, zadne pokud, tak...

Opet dusledek naseho kockopsa

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]