Forum 3Darchery

Právě je čtv 13. bře 2025 8:41:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 196 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PRO ROZVOJ A POPULARIZACI LUKOSTŘELBY
PříspěvekNapsal: úte 02. dub 2013 22:30:43 

http://www.rcherz.com/cs

Co je rcherz.com?
Rcherz.com je spojování lidí, pro něž lukostřelba není jen vášeň, ale je nedílnou součástí jejich života.

Rcherz.com je sociální síť pro lukostřelce, který sleduje události, výsledky, a přidá sociální aspekt pro globální lukostřeleckou komunitu.

Rcherz vychází vstříc potřebám profesionálních a amatérských lukostřelců, ať už patří k terčovým, terénním, 3D lukostřelcům nebo Bowhunters, prostě všichni jednotlivci, kteří mají rádi luk a šípy.

Kdo stojí za rcherz.com?
Rcherz byl navržen lukostřelci pro lukostřelce. Webové stránky byl vynalezeny, navrženy a vyvinuty Miroslavem Bojcunem a Viktorem Zemanem.

já osobně bych doporučoval ,aby se nejen jednotlivci , ale i náš svaz ČESKÁ 3D LUKOSTŘELBA zapojil do této komunitní sítě
pokud vím SLOVENSKÁ LUKOSTRELECKÁ ASOCIÁCIA 3D už zapojena je

PříspěvekNapsal: stř 03. dub 2013 10:44:59 

Souhlasím s Jirkou, na MČR hala byly výsledky online...

PříspěvekNapsal: stř 03. dub 2013 12:37:57 

Osobně jsem se zaregistroval, protože jsem chtěl vědět, co vše se s tím dá dělat. Musím říci, že potenciál to má celkem velký. Hlavně pro lidi co se dokáží aktivně zapojit do sociálních sítí. Škoda, že to je zatím jen v Beta verzi, mají tam celkem dost chybiček, až podle jejich ne/odstranění se uvidí zda to bude mít reálný přínos.

Jinak Č 3D L čeká na schválení adminem.

Pokud bude možné vytvořit jednotlivé stránky organizací a klubů s možností jednoduché editace. Tak to bude rozhodně zajímavá možnost, jak prezentovat lukostřelbu i naše úspěchy ;-), vytvářet a udržovat kontakty, pomocí "moderních" médií.

PříspěvekNapsal: stř 03. dub 2013 14:10:51 

už tam jsme

PříspěvekNapsal: úte 09. dub 2013 14:16:21 

tak pozorně sleduji co se na té stránce děje, a neděje se skoro nic. Třeba se to nějak rozhýbe , ale trochu se bojím že se tam akorát všichni přihlásí, podívají se o co jde a po čase tam přestanou chodit. Ale třeba se pletu.
Asi je to primárně na servis pro WA, ale existuje tam i EAA, která jinak neexistuje ;)

PříspěvekNapsal: úte 09. dub 2013 15:37:27 

Tak treba v kalendari zavodů jsem zjistil ze mistrovstvi Slovenska se porada v Ugande a uz tam jsou prihlasení 4 ugandani :-)

Majstrovstvá SR v terennej lukostreľbe

Zúčastnit se závodu

Uganda

(4 archers)

12.10.2013 - 13.10.2013

PříspěvekNapsal: úte 09. dub 2013 21:59:58 

Mýša píše:
už tam jsme

Mýša píše:
tak pozorně sleduji co se na té stránce děje, a neděje se skoro nic. Třeba se to nějak rozhýbe , ale trochu se bojím že se tam akorát všichni přihlásí, podívají se o co jde a po čase tam přestanou chodit. Ale třeba se pletu.
Asi je to primárně na servis pro WA, ale existuje tam i EAA, která jinak neexistuje ;)

a to je právě ten problém či jádro pudla ,není to jen servis pro WA či neexistující EAA podle jejichž pravidel dosud pořádáme závody http://www.3darchery.cz/legislativa/pravidla-3d-eaa ,je to přeci něco jako ksichtokniha (facebook) ten když sleduješ taky se tam taky skoro nic neděje
,zapojíš se a nestačíš zírat a jak nebo proč ho využiješ je jen na tobě :-)

myslím,že autoři této myšlenky měli dost dobrý nápad a potenciál této sítě samozřejmě ukáže čas
ono by asi chtělo ,aby se do toho projektu zapojilo více mladých kteří tyto technologie dokáži využít lépe než staré struktury ,které třeba bohužel tvoří většinu našeho svazu
:-) samozřejmě včetně mě :-)
když si přečtete předchozí příspěvky hlavně ten od Koby snad pochopíte co jsem tím myslel :-)

PříspěvekNapsal: stř 10. dub 2013 8:38:41 

To používáme a víme proč- nakonec zjistíte, že v praxi se IFAA a EAA liší nepatrně.

Mají tam předdefinované divize podle WA(FITA) a jiná nejde vložit - ono je to asi jednodušší, ale já tam třeba vůbec neexistuji a není kategorie, kam bych se mohl zařadit a přitom střílím po LB nejstarším stylem a vybavením :lol:

pokud chceš vložit závod, tak je zase předdefinovaný a u EAA jsou sestavy které nestřílíme. (nemám jak vložit ani MČR)

kluby tam zřejmě vložil admin, protože jsou tam některé naše kluby a pak kluby ČLS, ale není nástroj na vložení dalších a pokud jsou u tvého klubu špatné údaje, není nástroj na editaci.

Č3DL je správně, to jsem tam vkládal já a zřejmě paralelně Koba

Nevyžádané zařazování do databází způsobuje že už jsem na internetu našel:
ČSSKL-Radotín
Č3DL-Tyršův Vrch
ČSSKL-Tyršův Vrch
Č3DL-Radotín (správně)
Č3DL-Radotín (a k tomu stanovy ČSSKL)
Č3DL- divize ČLS Zátopkova Strahov

Sice si můžeš přečíst jaké kluby jsou ve které zemi, ale jednotlivé střelce nedohledáš a nejsem si jist jestli bych chtěl dostávat oběžníky všech klubů celého světa.

PříspěvekNapsal: stř 10. dub 2013 9:02:32 

Zkusím poptat administrátory, jestli by nešlo udělat nějaké úpravy pro Č3DL. Myšo Ty jsi mě předběhl, zrovna jsem to chtěl napsat.

Třeba by potom šlo zveřejňovat výsledky i tam v interaktivní podobě.

P.S. funguje to skoro, jako fb, takže oběžníky celého světa by jsi neměl dostávat, jen v rámci čr nebo přátel ;-).

PříspěvekNapsal: stř 10. dub 2013 9:09:01 

Slováci se tam vložili jako samostatný systém
WA
IFAA
EAA
IBO

SLA3D

PříspěvekNapsal: stř 10. dub 2013 9:27:40 

Mýša píše:
To používáme a víme proč- nakonec zjistíte, že v praxi se IFAA a EAA liší nepatrně.

Mají tam předdefinované divize podle WA(FITA) a jiná nejde vložit - ono je to asi jednodušší, ale já tam třeba vůbec neexistuji a není kategorie, kam bych se mohl zařadit a přitom střílím po LB nejstarším stylem a vybavením :lol:

pokud chceš vložit závod, tak je zase předdefinovaný a u EAA jsou sestavy které nestřílíme. (nemám jak vložit ani MČR)

kluby tam zřejmě vložil admin, protože jsou tam některé naše kluby a pak kluby ČLS, ale není nástroj na vložení dalších a pokud jsou u tvého klubu špatné údaje, není nástroj na editaci.

Č3DL je správně, to jsem tam vkládal já a zřejmě paralelně Koba

Nevyžádané zařazování do databází způsobuje že už jsem na internetu našel:
ČSSKL-Radotín
Č3DL-Tyršův Vrch
ČSSKL-Tyršův Vrch
Č3DL-Radotín (správně)
Č3DL-Radotín (a k tomu stanovy ČSSKL)
Č3DL- divize ČLS Zátopkova Strahov

Sice si můžeš přečíst jaké kluby jsou ve které zemi, ale jednotlivé střelce nedohledáš a nejsem si jist jestli bych chtěl dostávat oběžníky všech klubů celého světa.

to je přesně to o čem jsem psal STARÁ STRUKTURA nenajít jediné pozitivum
z toho co jsi popsal je zřejmé je to pro tebe neúčelná zbytečnost takže tu po svém zase mlžíš :-)
co se spojit s adminem možná by jsi zjistil co všechno jde

PříspěvekNapsal: stř 10. dub 2013 9:36:42 

Mýša píše:
ale já tam třeba vůbec neexistuji a není kategorie, kam bych se mohl zařadit a přitom střílím po LB nejstarším stylem a vybavením :lol:

a přestaň se vytahovat mám doma kladkový luk který je starší než ta tvoje napodobenina
co by pak mohli říkat tito chlapáci :-)
Obrázek

PříspěvekNapsal: stř 10. dub 2013 10:15:14 

další longbowisti

PříspěvekNapsal: stř 10. dub 2013 10:37:54 

toto je jedna z možností http://www.rcherz.com/en/competitions/liveResults/1281/Majstrovstva_SR_dospelych_v_halovej_lukostrelbe?sessionId=136

pro běžný závod asi zbytečné ,ale dává to prostor třeba pro korespondenční mezistátní utkání
nebo pro hendikep finále našeho svazového mistrovství 2013

PříspěvekNapsal: stř 10. dub 2013 13:29:22 

Osobně mě rozčiluje, jak to jede samo a nikde se to nedá vypnout nebo jsem to nenašel.
Jako někde na puštění do televize dobrý. Ale jinak nepoužitelné.

PříspěvekNapsal: stř 10. dub 2013 14:01:15 

Koba píše:
Osobně mě rozčiluje, jak to jede samo a nikde se to nedá vypnout nebo jsem to nenašel.
Jako někde na puštění do televize dobrý. Ale jinak nepoužitelné.

spíše špatně pochopené :-) je to uzavřená soutěž
ten princip je ,že v reálném čase vidíš výsledek tzn. po každém zapsaném výstřelu nebo sadě se automaticky přepočítá skóre a pořadí a soutěžící nebo jeho fan-klub ví že má přidat :-)
na letošním halovém mistrovství v Hrotovicích proběhl zkušební provoz a většina lidí s ,kterými jsem mluvil to viděli jako přínos k atraktivitě soutěže i když pro některé to byla nová nevyzkoušená věc - rušivý element
pro představu kdyby tento systém fungoval už na loňském ME 3D v Trakosčanu znali by jsme výsledky v reálném čase a ne zmatečně přes http://www.ianseo.net/ a neříkej mi, že ti naši borci by tu podporu necítili a nevytlačilo je to o nějaký stupínek výše :-)

PříspěvekNapsal: stř 10. dub 2013 14:31:20 

Chápu potenciál aktualizovaných výsledků, ale taky chápu že daný formát je nepoužitelný pro prezentaci výsledků jinou formou než jako rychlé informace na televizi, která může být v místě konání pro diváky. U samotných střelců to je diskutabilní, zatím nacházím nějaká pro i proti.

Zároveň je potřeba investice do zobrazovacího zařízení v místě konání (nebo alespoň převoz erárního).
Dále investice do "sběrného zařízení" a je jedno jestli to je PC, tablet nebo mobil. Pokud by se tedy nenašla skupinka střelců s chytrým telefonem, kteří by výsledky zaznamenávaly na vlastní zařízení.

Pro diváky je to rozhodně přínos, pro samotné střelce je to diskutabilní.

U nás to narazí na finanční náklady, protože to nikdo nezaplatí. Aby to u 3D bylo aktualizované hned, tak každá skupinka musí mít jedno záznamové zařízení (minimálně), musí mít 3G modul, protože po lese tahat wi-fi asi nebudeme.

Toto zpracování se dá použít u statických sestav, kde se nechodí k jednotlivým terčům moc daleko. Zároveň se tam dá relativně snadno vytvořit prostor k zobrazení těchto aktualizovaných výsledků.

Neříkám, že to není použitelné. Jen to je pro nás nereálné, zatím.

PříspěvekNapsal: stř 10. dub 2013 18:37:53 

Koba píše:
Chápu potenciál aktualizovaných výsledků, ale taky chápu že daný formát je nepoužitelný pro prezentaci výsledků jinou formou než jako rychlé informace na televizi, která může být v místě konání pro diváky. U samotných střelců to je diskutabilní, zatím nacházím nějaká pro i proti.

Zároveň je potřeba investice do zobrazovacího zařízení v místě konání (nebo alespoň převoz erárního).
Dále investice do "sběrného zařízení" a je jedno jestli to je PC, tablet nebo mobil. Pokud by se tedy nenašla skupinka střelců s chytrým telefonem, kteří by výsledky zaznamenávaly na vlastní zařízení.

Pro diváky je to rozhodně přínos, pro samotné střelce je to diskutabilní.

U nás to narazí na finanční náklady, protože to nikdo nezaplatí. Aby to u 3D bylo aktualizované hned, tak každá skupinka musí mít jedno záznamové zařízení (minimálně), musí mít 3G modul, protože po lese tahat wi-fi asi nebudeme.

Toto zpracování se dá použít u statických sestav, kde se nechodí k jednotlivým terčům moc daleko. Zároveň se tam dá relativně snadno vytvořit prostor k zobrazení těchto aktualizovaných výsledků.

Neříkám, že to není použitelné. Jen to je pro nás nereálné, zatím.

tady jsou třeba stejné výsledky snad v použitelném formátu
http://www.rcherz.com/en/competitions/detail/1281/Majstrovstva_SR_dospelych_v_halovej_lukostrelbe
u nás to nenarazí jen na finanční náklady ;) o proti jiným investicím by to zas takový výdaj nebyl
toto zpracování se dá použít u jakékoliv statické sestavy mezi které spadá i terénní nebo 3D ,větší vzdálenost mezi terči je ten menší problém a prostor k zobrazení můžeš vytvořit třeba v hospodě je to ten nejideálnější prostor ;) pro nás je to samozřejmě zbytečné a jak jsem psal níže maximálně použitelné na MČR na finále :-)
zkuste projít např. ukládání výsledků http://rcherz.ladesk.com/984850-Results což může být pro někoho zbytečnost ,ale ten kdo chce mít pocit ,že je závodník to asi bude brát jako dobrou pomůcku
lze ukládat i tréninkové výsledky a sledovat svoji střídavou nebo vzestupnou formu

PříspěvekNapsal: stř 10. dub 2013 19:39:45 

Však já jsem to prošel a otestoval. Jinak bych se do té debaty nepouštěl.

Dobře, použitelné zobrazení pro prezentaci výsledků tam je.

Tohle jsou reálné překážky na cestě k úspěšné realizaci.
finanční stránka - nevím, jak na tom jsme finančně, jako svaz, ale řádově to bude v tisícovkách Kč (prvotní investice)
technické zabezpečení - kde se bude zařízení skladovat mezi závody, jak se na závod převeze atd.?
lidské zdroje na provoz a údržbu systému - kdo bude mít zařízení na starosti převoz, uskladnění, servis (údržbu), domluvení zapojení v hospodě, dobrovolník?
zatím nejsou zavedeny některé naše kategorie - aktuálně nejde upravit
zatím není zavedeno naše bodování - aktuálně nejde upravit
zatím nejde upravit jednotlivé stránky klubů a svazů

Poslední tři řádky jsem poptal u adminů už v pondělí, zatím bez odpovědi.

Pokud se tato beta verze nějak neupraví, tak nevidím použiti, v českém prostředí 3D lukostřelby, jako reálné. Možná, tak na úrovni jedince a tréninku.

PříspěvekNapsal: čtv 11. dub 2013 0:35:10 

Koba píše:
Však já jsem to prošel a otestoval. Jinak bych se do té debaty nepouštěl.
Dobře, použitelné zobrazení pro prezentaci výsledků tam je.
Tohle jsou reálné překážky na cestě k úspěšné realizaci.
Pokud se tato beta verze nějak neupraví, tak nevidím použiti, v českém prostředí 3D lukostřelby, jako reálné. Možná, tak na úrovni jedince a tréninku.

tak jsem na rozpacích já to téma skutečně neotvíral jako soutěž "najdi větší problém"
v dobré víře jsem myslel že název tématu PRO ROZVOJ A POPULARIZACI LUKOSTŘELBY nemá jiný význam než mu přisuzuji,ale asi jsem se mýlil
já tady skutečně nelobuji za nákup zařízení na které svaz díky uvážlivému hospodaření stejně nemá a patrně dlouho ani mít nebude
,ale zkus se na to podívat z jiné strany může to být úhel pohledu,který přes to svoje nenýnkování nevidíš
propagace lukostřelby v podstatě žádná,příjem svazu kromě poplatků za licence v podstatě žádný
řešení by bylo sehnat sponzory ,ale čím vzbudíš jejich zájem řekneš jim pranostiku "na Isabelu naval prachy a neměj o ně žádný strachy" to by asi nezaujalo že ....
je snad jasné ,že zapojení do nějaké sítě peníze jen tak taky nepřinese ,ale je to propagace ,která nic nestojí
ta síť rozjíždí docela solidním tempem a tím máš pro potencionálního sponzora argument i tady jsme vidět tím pádem i vaše mecenášství
já bych řekl ,že chlapci na Slovensku se vydali správným směrem nehledají jak to nejde , ale jak to udělat
a protože tu v současné době máme o maličko menší možnosti než oni by mělo být i naší prioritou

PříspěvekNapsal: čtv 11. dub 2013 9:23:25 

Na tohle se dá odpovědět pouze takto:

Na Tvoje příspěvky už nebudu reagovat, nemá to smysl.

PříspěvekNapsal: čtv 11. dub 2013 11:50:02 

To ses celý ty Jirko, kazdeho akorat vytocíš k nepricetnosti, ale tak udelej neco sam, napis tam, napri svoji rejpavou naturu, aby se to snazili vylepšit, vyuzij svých asertivních kvalit pro dobro 3d lukostřelby.

PříspěvekNapsal: čtv 11. dub 2013 22:23:34 

BTW:
Kdyz jsme u te technicke stranky:
Soustredit se na to co mame ted nema smysl. To bychom jeste hazeli kameny a nestrileli z luku. Pojdme se divat trochu dopredu. Chytrej telefon s i-net pripojenim ma dneska kazdy druhy a za 2 roky ho bude mit uplne kazdy.

Oc jednodusi nez psat a scitat, by bylo krizkovat elektronickou bodovacku, ktera by to rovnou scitala a posilala na nejaky server.
Projektor na platno v uz dnes taky neni problem a notebook na zpracovani vysledku uz se pouziva na kazdem zavode.

Takze cela investice do systemu je:
1) Chytrej telefon na skupinu (krat pocet skupin)
2) Server a aplikace na nem
3) Notebook na zobrazeni a vytisteni vysledku (schvalene nepisu zpracovani, protoze to se deje "samo"
4) Projektor a platno nebo bila zed v hospode

Nejproblematictejsi vidim bod 2, ale to neni ano tak o penezich jako o sikulovy kterej by to dokazal naprogramovat. Asi bych dokazal i zaridit, staci kdyz predseda rekne Krles.

PříspěvekNapsal: čtv 11. dub 2013 22:44:21 

Ludek píše:
To ses celý ty Jirko, každého akorát vytočíš k nepříčetnosti, ale tak udělej něco sám, napiš tam, napři svoji rejpavou náturu, aby se to snažili vylepšit, využij svých asertivních kvalit pro dobro 3D lukostřelby.

Luďo já svou rejpavou náturu ,včetně svých asertivních kvalit opravdu využívám všude nejen tady
a každého nevytočím u tebe se mi to ještě nepodařilo
na http://www.rcherz.com/ už jsem psal ,ale jen za sebe,nemohu za jednat za svaz když nevím zda o to stojí
a navíc moje počítačová gramotnost je na úrovni pravěku
takže pouze vidím možnosti s vědomím ,že je zatím neumím a třeba ani nebudu umět využít ,ale přijde mi správné využít každé možnosti zviditelnění lukostřelby jako celku nejen 3D

pro Kobu nechtěl jsem se dotknout tvého ega jen jsem napsal co si myslím
pokud tě to urazilo omlouvám se to opravdu nebyl můj úmysl

PříspěvekNapsal: pát 12. dub 2013 11:31:04 

Jiří Sedláček píše:
pro Kobu nechtěl jsem se dotknout tvého ega jen jsem napsal co si myslím
pokud tě to urazilo omlouvám se to opravdu nebyl můj úmysl

Neboj, mě jsi neurazil ani nenaštval. Tvůj názor respektuji. Jen jsi mi dal důvod v diskuzi nepokračovat.

PříspěvekNapsal: pát 12. dub 2013 13:01:50 

jeste tak WA pouzívá k zobrazení výsledku sw ianseo (http://www.ianseo.net/
myslim ze jedno mcr pod cls tak fungovalo, myslím ze tu jde dat jakykoliv zavod, otazka je zda ma smysl normalní zavod takto delat, kolik lidí to zajíma, kdyz vysledky jsou pro zavodníky hned po zavode. A vetsinou vecer na svazových stránkách. Wa používá uz ted prehistorická pda-cka s wi-fi, po trati jsou accses pointy, ktere ty data stahují. Ale zase pro bezný závod u nas kde nejsou divaci to je jako jít s tankem na vrabce.
FiFa ma pravdu, ze dneska intermet v mobilu je za par kacek a mato uz skoro kazdý. zvlast kdyz ted o2 udelal neomezený tarif za 750kc.
Nicmene na vsech závodech u WA ma elektonické zaricení jen informacní charakter a platí co je na papírové bodovacce. Takze se vyhodnocuje podle bodovacky, kterou si zavodník podpsal.

PříspěvekNapsal: pát 17. kvě 2013 6:20:38 

rcherz.com už docela začíná prorážet do světa když ho taková organizace jako ATA (archery trade association) bere na vědomí já si pořád myslím ,že je to technologie ,která může pomoci popularizaci lukostřelby stejně jako třeba někým zavrhovaný "lukostřelecký kalendář" ,který navrhovala Ita
pro ty ,kteří to ještě neví jsem dal odkaz na systém ,který začala používat WA

http://www.bowhunting.com/publisher/hun ... artnership

http://www.archery.org/eventresults/liv ... fault.aspx

PříspěvekNapsal: pát 17. kvě 2013 15:10:20 

Proc by nesly vlozit zavody ceskeho poharu na rcherz.com treba pod IFAA 3D ?
Nepocita to sice jedenactky, ale zadat tam jdou. Tak co na tom.
Navic nemusime pouzivat detailed results, ale vyuzit jen soucet nabo alespon kalendar.
Ten system je uplne skvelej a tim ze se mu branime se akorat zakopavame do svych malichernych problemu

PříspěvekNapsal: pát 17. kvě 2013 16:52:11 

nekdo to tam musí natlouct, pod ifaa 3d je to blbost, kdyz to není pravda, nejblize pravde je to eaa 3d. Ikdyz asi je to jedno
Kdyz se prihlasím, do toho sytemu, tak proc pak mam znova vyplnovat jmeno, kdyz se chci prihlasit do zavodu, nebo tam delam neco blbe? K cemu je tam pak ten login?
Koukam na probehlé zavody, ty vysledky si tam asi nabouchali sami strelci ne?

Cili pokud jsi ochotný tam ty zavody nabouchat tak to asi vubec ničemu nevadí. Akorat si nejsem jistý styly a vekovými kategoriemi zda tam jsou podchyceny ty nase co potrebujeme, aby se to dalo pouzít jako prezencní listina. Protoze kdyz se hlasí lidi na nasem webu, tak v jejich loginu je zakodovane cislo licence, nacionale a styl a veková kategorie. Chci tím říct, ze to prihlasení u nás, poradateli vygeneruje prezencní listinu a mysa posle poradateli pripravenou excel tabulku pro výpocet výsledku, poradí a td, kde do pripravených kolonek prepíse jen pocty 11/10/8/5/0, a která se pak pouzije pro export do pdf na nas web. (Samoze si to pak v Kentauru nesmejí udelat podle sveho, jako posledne :lol: )

Takze jen naznacuji co to prinese za ulehcení pri zpracování výsledků, podle me nic, jen dvojitou práci. Kalendar je urcite
ok a info, ze se nejaky závod koná, divím se akorát ze tam není uz Kentaurova Aladinova Lampa

Další vec co me tam vadí, jde tam vybrat zemi CR aby se mi porad uz jen filtrovaly cz zavody a nemusel jsem to porad vybírat?

PříspěvekNapsal: pát 17. kvě 2013 21:55:25 

každá nová věc je než se zaběhne problematická, ale to byla dříve i automatická pračka a dnes ji umí ovládat i někteří chlapi, to že to někdo neumí využít nebo nechce nic nemění na tom, že je to fenomén, který má budoucnost a hlavně možnost jak zviditelnit lukostřelbu jako celek
v Americe to zřejmě pochopili
pokud někomu nestačí návody, které na stránkách jsou, není snad problém se spojit a mít odbornější dotazy přímo na autory projektu

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 196 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]