Forum 3Darchery

Právě je čtv 13. úno 2025 8:34:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Žleby 2021
PříspěvekNapsal: úte 24. srp 2021 16:36:09 

Vzhledem k tomu že Sedmihorky nebudou, na jejich místo jsme pro letošek zařadili Žleby. Nepoteče voda, takže můžeme využít více i koryto řeky. Doporučuji sandále nebo holínky :-) takovýchto tam bude víc.

Přílohy:
IMG_20210824_121312.jpg
IMG_20210824_121312.jpg [ 246.21 KiB | Zobrazeno 10637 krát ]

Předmět příspěvku: Re: Žleby 2021
PříspěvekNapsal: stř 01. zář 2021 1:44:10 

chipper píše:
Nepoteče voda, takže můžeme využít více i koryto řeky. Doporučuji sandále nebo holínky :-) takovýchto tam bude víc.

Místo pohorek potapěčské ploutve? :? :lol:

PříspěvekNapsal: pon 27. zář 2021 18:10:08 

Tak jsem právě četl propozice na Žleby. Nevím, jestli se pořadatelé vydali správnou cestou. Každopádně právě přišli o peníze od Havlíčků. Za 2100Kč mi tyhle závody opravdu nestojí. Nechci být buřič, ale apeluji na ostatní lukostřelce, aby zvážili správnost této cesty. :cry: :| :evil:

PříspěvekNapsal: pon 27. zář 2021 19:05:13 

Na toto jsem upozorňoval již dřív, že dotovat závod za ostatní opravdu nebudeme. Další varianta je, že závody zrušíme v Českém poháru ať si je pořádá kdo chce a pojedeme si rádi zastřílet za peníze klubu který to je ochoten dělat.

PříspěvekNapsal: pon 27. zář 2021 19:14:35 

Je hezké, že jsi zásadový, ale obávám se, aby to nebyl začátek konce 3D u nás. Zatím se mě to tak jeví. Bohužel.
P.S Já také odmítám platit tuto cenu. Ale je to každého svobodná volba.

PříspěvekNapsal: pon 27. zář 2021 19:17:13 

Moravský pohár a Čls je na 2.sipy a stojí 450-500 a nikdo si nestěžuje tak je problém asi jinde...

PříspěvekNapsal: pon 27. zář 2021 20:25:56 

Nikdo jim v tom nebrání, už jsem se k tomu vyjadřoval mockrát a nebudu se pořád opakovat. Nemáme prostě problém závody úplně zrušit, raději si zvířata necháme, až za čas ostatním dojde, že při dnešních cenách všeho nejde prostě pořádat charitu.

PříspěvekNapsal: pon 27. zář 2021 21:02:47 

700 korun = 27,45 euro
Na závodech v Rakousku platím 25 euro, ale za dvoudenní střílení... :roll:

PříspěvekNapsal: pon 27. zář 2021 21:23:51 

Tak kazdy klub si to muze udelat jak chce, jestli ostatni pojedou podle stare vyse startovneho coz uz dva kluby naznacily, tak budou snad zavodnici z chimery stat za svym slovem a presto jim zaplati podle nich ferove startovne 700 Kc. :lol:

PříspěvekNapsal: pon 27. zář 2021 22:00:07 

Robert píše:
700 korun = 27,45 euro
Na závodech v Rakousku platím 25 euro, ale za dvoudenní střílení... :roll:

Taky střílejí každý den dva šípy do terče? Mám dojem že víc střel máš jen když se netrefíš, takže každý den jeden šíp v terči a oběd mají v ceně nebo je to jen za za střelbu. V Rakousku jsem na tolika závodech jako ty nebyl, ale zpravidla to bylo tak jak to píšu.

PříspěvekNapsal: úte 28. zář 2021 11:59:11 

Závod ve Žlebech je svojí polohou dostupný jak střelcům z Čech tak z Moravy a mohl tedy být hojně obsazen. Každému zde je asi jasné proč den před koncem registrace ze závodu hromadně mizí střelci.

PříspěvekNapsal: úte 28. zář 2021 12:44:10 

třeba já to nemám čím střílet. Mám jeden dobrý šíp a asi dvacet zbytků, které létají každý jinak. Nové tyčky jsem zaplatil v dubnu v Německu a pořád je nemám. Objednal jsem přes kamaráda z USA.....a čert ví kdy přijdou, ale kupovat v maloobchodě z USA je opravdu velmi drahé. S jedním dobrým šípem bych to prošel, ale dva prostě nemám

PříspěvekNapsal: úte 28. zář 2021 13:14:32 

Mýša píše:
třeba já to nemám čím střílet. Mám jeden dobrý šíp a asi dvacet zbytků, které létají každý jinak. Nové tyčky jsem zaplatil v dubnu v Německu a pořád je nemám. Objednal jsem přes kamaráda z USA.....a čert ví kdy přijdou, ale kupovat v maloobchodě z USA je opravdu velmi drahé. S jedním dobrým šípem bych to prošel, ale dva prostě nemám

To jsou jen výmluvy předsedo! Nechce se ti dávat 700 za vstupný, protože jsi kolenovrt. (Což každej ví). :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PříspěvekNapsal: úte 28. zář 2021 13:21:57 

:lol: :lol: :lol:
Tak aspoň se tu můžeme i zasmát

PříspěvekNapsal: úte 28. zář 2021 16:08:15 

Pistolník píše:
Mýša píše:

To jsou jen výmluvy předsedo! Nechce se ti dávat 700 za vstupný, protože jsi kolenovrt. (Což každej ví). :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kdybych nebyl kolenovrt, tak si koupím kontejner tyček z USA. Já jich chci jenom 50

PříspěvekNapsal: úte 28. zář 2021 23:38:59 

Jestli je zavedení zákonu trhu do sportovního prostředí lukostřelby posun k větší úrovni Českého poháru lze zpochybňovat mnoha způsoby, v každém případě to ukazuje, že tu nejde tolik o 3D lukostřelbu jako celek, ale o zájem některých majitelů klubů což je pochopitelné neb to jsou jejich možné peníze o které jim samozřejmě jít musí

ale zkuste si přečíst co jste si vlastně odsouhlasili
"Výši startovného si určí pořádající klub a v rozpisu závodu uvede výši startovného"
což je návrh Chiméry, která si dokázala sehnat dostatek hlasů k jeho podpoře, ale i vy kteří jste s ním v jednotlivém hlasování nesouhlasili, jste ho odkývali v usnesení
... taková formulace vlastně nic neřeší, což mělo dojít zejména jeho předkladatelům, zejména pokud si odsouhlasili jednací řád kde je jasně psáno "Jiné než písemně podané návrhy a náměty zařazené do programu VS Č3D nebudou projednávány."
...ani v návrhu Chiméry, ani v zápisu z VS není ani zmínka o tom, že se to týká závodů ČP, takže žádném pohárovém závodě nemůže být startovné vyšší, než to co se schválilo na minulé VS, bez ohledu na to o čem jste si tam povídali nebo na co jste při tom mysleli
...pokud zodpovědní funkcionáři berou nejen svoji práci, nastavená pravidla a dohody stvrzené zápisem poctivě tak se podle toho zařídí, můžete to považovat za slovíčkaření, ale je to tak, pokud děláte polovičatě důležitá rozhodnutí není to dobré pro nikoho a dost na tom ukážete jestli jsme sportovní svaz který bere vážně svoje "zapsané" dohody nebo spolek, kde si kdokoliv s funkcí může vykládat vše podle toho jak se mu to hodí a když je to kámoš tak mu to projde
...je to jako když vystřelíte a máte perfektní zásah na špatném terči, závodník se srcem bojovníka zatne zuby a napíše "0", malý srábek si body napíše a ještě to bude obhajovat

PříspěvekNapsal: úte 28. zář 2021 23:50:56 

Zdá se že se vypustil Džin z láhve,bohužel na úkor 3D lukostřelby v Čechách.32 vystřelených šípů na terč za 600 Kč + oběd 100Kč se mě jeví jako nemravné,ale co to slovo dneska znamená.Je to taková post covidová nenažranost :cry:
Ještě jsem nepochopil rozdíl modrý kolík za 700 a červený za 500 Kč,pozitivní diskriminace? :lol: Pro mě je to signál max. pět závodů za sezónu co nejblíže od domova a to není dobré pro 3D lukostřelbu v Čechách,podle mě mají na Moravě jinej drive :P

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 6:44:11 

Dalibor píše:
Zdá se že se vypustil Džin z láhve,bohužel na úkor 3D lukostřelby v Čechách.32 vystřelených šípů na terč za 600 Kč + oběd 100Kč se mě jeví jako nemravné,ale co to slovo dneska znamená.Je to taková post covidová nenažranost :cry:
Ještě jsem nepochopil rozdíl modrý kolík za 700 a červený za 500 Kč,pozitivní diskriminace? :lol: Pro mě je to signál max. pět závodů za sezónu co nejblíže od domova a to není dobré pro 3D lukostřelbu v Čechách,podle mě mají na Moravě jinej drive :P

Trocha osvěty pro argumentátory, kteří vycházejí z neznalosti nových schválených pravidel.

Od modrých kolíků se střílí dva výstřely, od červených jeden. Proto rozdílná cena.

Stav, který platil doposud
500 Kč startovné - 150 Kč oběd = 350 Kč na 32 výstřelů. Při 32 výstřelech to je 10,94 na výstřel

Závod Žleby
700 Kč startovné - 150 Kč oběd = 550 Kč na 64 výstřelů, tj. 8,59 na výstřel. Hmm, snížení ceny o 2,35 Kč na výstřel, to bude asi ta postcovidová nenažranost.

Jen tak pro srovnání MČR pod Šaumburkem
1000 Kč startovné. Oběd bez nápoje (kofola i pivo za 35), takže 1000-(2x150)+70=770 Kč na 96 výstřelů, tj. 8,02 na výstřel. Tady nikdo proti tisícovce za startovné neprotestoval.

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 8:01:01 

wdo píše:
Dalibor píše:

Trocha osvěty pro argumentátory, kteří vycházejí z neznalosti nových schválených pravidel.

Od modrých kolíků se střílí dva výstřely, od červených jeden. Proto rozdílná cena.

Stav, který platil doposud
500 Kč startovné - 150 Kč oběd = 350 Kč na 32 výstřelů. Při 32 výstřelech to je 10,94 na výstřel

Závod Žleby
700 Kč startovné - 150 Kč oběd = 550 Kč na 64 výstřelů, tj. 8,59 na výstřel. Hmm, snížení ceny o 2,35 Kč na výstřel, to bude asi ta postcovidová nenažranost.

Jen tak pro srovnání MČR pod Šaumburkem
1000 Kč startovné. Oběd bez nápoje (kofola i pivo za 35), takže 1000-(2x150)+70=770 Kč na 96 výstřelů, tj. 8,02 na výstřel. Tady nikdo proti tisícovce za startovné neprotestoval.

To je bohužel stinná stránka přímé demokracie. Hlasovat může každý s platnou licencí. V loňské sezoně se v Poháru zúčastnila zhruba polovina členů alespoň jednoho závodu.
Pokud někdo podá na VS sebenesmyslnější návrh písemnou formou v řádném termínu, nemůžeme ho nezařadit.

Když někdo podá návrh, který tento návrh v podstatě neguje, nebo jeho důsledky alespoň zmírňuje, musíme zařadit i ten.
Naším nejvyšším orgánem je VS a ačkoli předsednictvo disponuje značnými pravomocemi, nemůže rozhodnutí VS zrušit.

Kdyby VS rozhodlo tak, že ČP nebude vůbec realizovatelné, museli bychom svolat mimořádné VS a hlasovat znovu .....a to tak dlouho, dokud to nebude mít nějaké řešení.

Nyní se odhlasovaly takové návrhy, že povedou napřed ke snížené účasti na závodech, později pravděpodobně k rušení závodů.

Pořádat závod ČP je právo, nikoli povinnost klubu. VS může nařídit jak systém, tak podmínky pořádání závodu a pokud tyto překročí mez za kterou už pořádající klub nechce jít, tak žádný závod dělat nebude.

VS odhlasovalo dva systémy a pro luky bez zaměřovačů dva šípy. Návrh, aby si pořádající klub postavil sestavu dle IFAA, ale se stejným bodováním (aby byly průměry na šíp porovnatelné) neprošel.

Naše stanovy neumožňují, aby se zohlednil podíl klubu na činnosti svazu (počet závodů ČP a MČR), případně počet střelců klubu, majících zájem o závody Č3DL. Požadavek dvou šípů byl zdůvodněn snahou o větší atraktivitu závodů. Návrh prošel, takže by se logicky dalo očekávat, že stoupne i účast na ČP.............tedy bylo by to logické, pokud by o systému rozhodovali ti, kterých se týká. Zvýšení startovného je zase logický krok pořadatele. Má týden na to, aby si přidělal mety, musí znovu udělat koncepci závodu, protože ne všude jde udělat postupová meta.Musí vytisknout nové bodovačky. Malé terče bude potřeba častěji měnit.
Svého času jsem dělal výpočet nákladnosti závodu s pětiletou návratností trati. Ceny všeho jdou nahoru.
Otevřeli jsme novou málo obsazenou kategorii, takže se do legislativy zaneslo, že vyhlášeny budou všechny kategorie, ale pořadatel málo obsazené kategorie nemusí oceňovat

Rozhodnutí pořadatele zvýšit startovné akceptuji. Nemám z něj osobně radost (stejně jako z dvoušípového systému), ale jinak si ČP nezastřílím. Jenom budu ještě víc přemýšlet, kam jet.

Bilanci důsledků stejně budeme moci udělat až za rok.....ale bojím se, že škody budou nenávratné

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 8:04:47 

ještě jedním řešením je, pořádat VS někdy v půlce sezony, aby se dala pohodlně připravit další sezona. Ale to by vyžadovalo účast alespoň předsedů klubů

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 10:48:21 

Pořádání VS v dostatečném předstihu před novou sezónou je rozumné, konečně na to někdo přišel.
Zarputilé odsuzování dvou šípů u členů, kteří si je nepřály, je stejně logické, jako jeho prosazování u členů, kteří si je přejí. VS ukázala, kde je většina. Rozumní zástupci klubů se spolu jíž před VS mohli sejít a probrat výši startovného a další náležitosti a připravit se na to, když VS dva šípy schválí. Jestliže se některý představitel klubu ale rozhodne, že jen on má pravdu, a jestli vy chcete to, tak já zas udělám tohle nebo nebude nic, tak prostě sklidí co zasel. Navíc když ostatní vidí, že jinde to dělají takhle, mají to vyzkoušené a funguje to. Dokonce je možné mít v ceně i ranní švédské stoly. Je to prostě o lidech, o klubech a jejich prioritách. Po návrhu na tržní startovné se nyní o to více ukáže, které kluby to dělají pro střelce atraktivní a rádi je pak podpoří svojí účastí na závodě, a které už to přehnaly buď cenou nebo nekvalitními terči, neznalostí pravidel atd. Ono závodů je tolik, že se stejně nedají všechny objet. Jestliže se některý klub rozhodne nepořádat závody, protože na jeho závody mu z nějakého důvodu střelci nebudou jezdit, tak ho třeba rád zastoupí jiný klub. Nestrašme, to se uvidí. Všichni máme zájem jezdit a je to na klubech co nabídnout. Ono to bude hodně poznat, který klub to dělá hlavně pro sebe a který pro střelce a potažmo pro svaz.

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 12:11:15 

Furt nechápu proč MZP může být na 2 šípy za 450. V ceně je nejen oběd, ale i občerstvení ráno, medaile, diplomy a stupně vítězů. Vysvětlí mi někdo proč to v Čechách nejde? A rozhodně to nikdo nedotuje ze svého na Moravě. Za těchto podmínek nepojedeme.

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 12:28:23 

Vycházel jsem z rozpisu na Žleby,tam jsem neviděl nic o dvou modrých kolících,proto mě zarazila ta cena.Špatně jsem asi pochopil VS,myslel jsem že záleží na pořadateli jestli se rozhodne zda se bude střílet od jednoho nebo dvou kolíků.Jak jsem už psal,pro mě je 700 už na hraně,proto budu jezdit omezeně a to na nejbližší závody,bohužel vše je otázkou peněz.

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 12:39:02 

Jarmila píše:
Pořádání VS v dostatečném předstihu před novou sezónou je rozumné, konečně na to někdo přišel.
Zarputilé odsuzování dvou šípů u členů, kteří si je nepřály, je stejně logické, jako jeho prosazování u členů, kteří si je přejí. VS ukázala, kde je většina. Rozumní zástupci klubů se spolu jíž před VS mohli sejít a probrat výši startovného a další náležitosti a připravit se na to, když VS dva šípy schválí. Jestliže se některý představitel klubu ale rozhodne, že jen on má pravdu, a jestli vy chcete to, tak já zas udělám tohle nebo nebude nic, tak prostě sklidí co zasel. Navíc když ostatní vidí, že jinde to dělají takhle, mají to vyzkoušené a funguje to. Dokonce je možné mít v ceně i ranní švédské stoly. Je to prostě o lidech, o klubech a jejich prioritách. Po návrhu na tržní startovné se nyní o to více ukáže, které kluby to dělají pro střelce atraktivní a rádi je pak podpoří svojí účastí na závodě, a které už to přehnaly buď cenou nebo nekvalitními terči, neznalostí pravidel atd. Ono závodů je tolik, že se stejně nedají všechny objet. Jestliže se některý klub rozhodne nepořádat závody, protože na jeho závody mu z nějakého důvodu střelci nebudou jezdit, tak ho třeba rád zastoupí jiný klub. Nestrašme, to se uvidí. Všichni máme zájem jezdit a je to na klubech co nabídnout. Ono to bude hodně poznat, který klub to dělá hlavně pro sebe a který pro střelce a potažmo pro svaz.

Rozumné to je, ale nebude usnášeníschopné. Teď jsem měl dobrou vůli sejít se před i po VS. Sešli jsme se dva.....dohromady 7 mandátů.
Několik českých klubů rovněž hlasovalo pro dva šípy a na MZP nejezdí, tak uvidíme, kolik jejich střelců přijede na netržní závody

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 13:43:25 

Dalibor píše:
Vycházel jsem z rozpisu na Žleby,tam jsem neviděl nic o dvou modrých kolících,proto mě zarazila ta cena.Špatně jsem asi pochopil VS,myslel jsem že záleží na pořadateli jestli se rozhodne zda se bude střílet od jednoho nebo dvou kolíků.Jak jsem už psal,pro mě je 700 už na hraně,proto budu jezdit omezeně a to na nejbližší závody,bohužel vše je otázkou peněz.

Návrh na to, aby si pořadatel určil, jestli se bude střílet na jeden nebo dva šípy, nebyl schválen.

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 14:07:34 

Rozumné to je, ale nebude usnášeníschopné. Teď jsem měl dobrou vůli sejít se před i po VS. Sešli jsme se dva.....dohromady 7 mandátů.
Několik českých klubů rovněž hlasovalo pro dva šípy a na MZP nejezdí, tak uvidíme, kolik jejich střelců přijede na netržní závody[/quote]

rozhodně MZP není netržní závod. To je zbytečné matení. Tak si nechte poradit jak to dělají.

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 15:00:11 

Monika píše:
Několik českých klubů rovněž hlasovalo pro dva šípy a na MZP nejezdí, tak uvidíme, kolik jejich střelců přijede na netržní závody

rozhodně MZP není netržní závod. To je zbytečné matení. Tak si nechte poradit jak to dělají.[/quote]
Děkujeme. My to děláme jenom přes 20 let.

Tady prostě došlo k té patálii, že z 16 závodů (15 pohárových závodů a MČR) 10 dělají kluby, které chtějí střílet postaru. Ale teď byly poprvé přehlasovány. A to i českými kluby. Já se budu modlit, aby se na to nevy.... Ono je totiž nic nenutí něco pořádat. Závody jdou dělat i zadarmo. Sám jsem pomáhal realizovat 18 závodů se startovným 150 kč. Ale tam už není motivace vůbec žádná. Jenom nadšení
Důvodů, proč dělat závody je celá řada. Ten nejprostší je vydělat na provoz klubu, na nové terče.

Uvidíme, o kolik víc střelců přijede na závody za "rozumné startovné" a kolik z nich budou ti, pro které byla střelba na dva šípy otázkou zcela zásadní.

Já za sebe........pokud bude někde v dojezdové vzdálenosti jakýkoli závod v sestavě hunter, pojedu raději tam. Jednak mě to víc baví a jednak už mám poslední dobrý šíp a dva snesitelné. Dokud mi nedorazí tyčky z USA. V nejhorším se ČP letos po 16 letech ČP nezúčastním. Ne kvůli výši startovného (i když místo dvou závodů můžeme mít péřový spacák od Rakoncaje), ale z technicko-zážitkových důvodů. Prostě jsem lovec a ne terčák :-)

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 15:26:55 

Mýša píše:
Monika píše:

rozhodně MZP není netržní závod. To je zbytečné matení. Tak si nechte poradit jak to dělají.

Děkujeme. My to děláme jenom přes 20 let.

Tady prostě došlo k té patálii, že z 16 závodů (15 pohárových závodů a MČR) 10 dělají kluby, které chtějí střílet postaru. Ale teď byly poprvé přehlasovány. A to i českými kluby. Já se budu modlit, aby se na to nevy.... Ono je totiž nic nenutí něco pořádat. Závody jdou dělat i zadarmo. Sám jsem pomáhal realizovat 18 závodů se startovným 150 kč. Ale tam už není motivace vůbec žádná. Jenom nadšení
Důvodů, proč dělat závody je celá řada. Ten nejprostší je vydělat na provoz klubu, na nové terče.

Uvidíme, o kolik víc střelců přijede na závody za "rozumné startovné" a kolik z nich budou ti, pro které byla střelba na dva šípy otázkou zcela zásadní.

Já za sebe........pokud bude někde v dojezdové vzdálenosti jakýkoli závod v sestavě hunter, pojedu raději tam. Jednak mě to víc baví a jednak už mám poslední dobrý šíp a dva snesitelné. Dokud mi nedorazí tyčky z USA. V nejhorším se ČP letos po 16 letech ČP nezúčastním. Ne kvůli výši startovného (i když místo dvou závodů můžeme mít péřový spacák od Rakoncaje), ale z technicko-zážitkových důvodů. Prostě jsem lovec a ne terčák :-)[/quote]

tak mi vysvětlete, proč to na moravě jde na 2 šípy a není to prodělečné? ani to není jen za nadšení. pokud mám jet s dětmi, tak při novém "rozumném startovném" to je fakt darda. To už bude levnější golf i lyžování. Ono asi ti, kteří prosazovali a chtěli dva šípy nenapadlo, že je to v čechách o tolik dražší než na moravě. Není no, jen je tu něčí uražené ego, že byl přehlasován. Ale to je holt demokracie.

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 15:35:50 

Už jsem to tu psal několikrát a nebudu se opakovat v ceně za kolik se pořádá závod. Pokud si to sečtete za tudle cenu se to dělat nedá. Mimochodem, kdopak si na Moravě koupil terče za své vlastní peníze, aniž by je někde nedostal z dotací nebo od sponzorů. Za více jak 20 let se cena nezvedla zato platy lidí několika násobně a ceny zvířat už ani nevím.

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 15:44:38 

Ještě jedno téma co se divím že se kladky neozvali, je naprosto diskriminační dělat závod, který střílíme pod světovými pravidly, aby modrý střílel 2 šípy a červený jeden to je z toho jen klasický pouťák. Byli doby kdy střílelo červených kolíků víc jak modrých, tak co kdyby se to stalo obráceně, to by bylo najednou řevu, že tak to nejde.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]