wdo píše:
Dalibor píše:
Zdá se že se vypustil Džin z láhve,bohužel na úkor 3D lukostřelby v Čechách.32 vystřelených šípů na terč za 600 Kč + oběd 100Kč se mě jeví jako nemravné,ale co to slovo dneska znamená.Je to taková post covidová nenažranost
Ještě jsem nepochopil rozdíl modrý kolík za 700 a červený za 500 Kč,pozitivní diskriminace?

Pro mě je to signál max. pět závodů za sezónu co nejblíže od domova a to není dobré pro 3D lukostřelbu v Čechách,podle mě mají na Moravě jinej drive

Trocha osvěty pro argumentátory, kteří vycházejí z neznalosti nových schválených pravidel.
Od modrých kolíků se střílí dva výstřely, od červených jeden. Proto rozdílná cena.
Stav, který platil doposud
500 Kč startovné - 150 Kč oběd = 350 Kč na 32 výstřelů. Při 32 výstřelech to je 10,94 na výstřel
Závod Žleby
700 Kč startovné - 150 Kč oběd = 550 Kč na 64 výstřelů, tj. 8,59 na výstřel. Hmm, snížení ceny o 2,35 Kč na výstřel, to bude asi ta postcovidová nenažranost.
Jen tak pro srovnání MČR pod Šaumburkem
1000 Kč startovné. Oběd bez nápoje (kofola i pivo za 35), takže 1000-(2x150)+70=770 Kč na 96 výstřelů, tj. 8,02 na výstřel. Tady nikdo proti tisícovce za startovné neprotestoval.
To je bohužel stinná stránka přímé demokracie. Hlasovat může každý s platnou licencí. V loňské sezoně se v Poháru zúčastnila zhruba polovina členů alespoň jednoho závodu.
Pokud někdo podá na VS sebenesmyslnější návrh písemnou formou v řádném termínu, nemůžeme ho nezařadit.
Když někdo podá návrh, který tento návrh v podstatě neguje, nebo jeho důsledky alespoň zmírňuje, musíme zařadit i ten.
Naším nejvyšším orgánem je VS a ačkoli předsednictvo disponuje značnými pravomocemi, nemůže rozhodnutí VS zrušit.
Kdyby VS rozhodlo tak, že ČP nebude vůbec realizovatelné, museli bychom svolat mimořádné VS a hlasovat znovu .....a to tak dlouho, dokud to nebude mít nějaké řešení.
Nyní se odhlasovaly takové návrhy, že povedou napřed ke snížené účasti na závodech, později pravděpodobně k rušení závodů.
Pořádat závod ČP je právo, nikoli povinnost klubu. VS může nařídit jak systém, tak podmínky pořádání závodu a pokud tyto překročí mez za kterou už pořádající klub nechce jít, tak žádný závod dělat nebude.
VS odhlasovalo dva systémy a pro luky bez zaměřovačů dva šípy. Návrh, aby si pořádající klub postavil sestavu dle IFAA, ale se stejným bodováním (aby byly průměry na šíp porovnatelné) neprošel.
Naše stanovy neumožňují, aby se zohlednil podíl klubu na činnosti svazu (počet závodů ČP a MČR), případně počet střelců klubu, majících zájem o závody Č3DL. Požadavek dvou šípů byl zdůvodněn snahou o větší atraktivitu závodů. Návrh prošel, takže by se logicky dalo očekávat, že stoupne i účast na ČP.............tedy bylo by to logické, pokud by o systému rozhodovali ti, kterých se týká. Zvýšení startovného je zase logický krok pořadatele. Má týden na to, aby si přidělal mety, musí znovu udělat koncepci závodu, protože ne všude jde udělat postupová meta.Musí vytisknout nové bodovačky. Malé terče bude potřeba častěji měnit.
Svého času jsem dělal výpočet nákladnosti závodu s pětiletou návratností trati. Ceny všeho jdou nahoru.
Otevřeli jsme novou málo obsazenou kategorii, takže se do legislativy zaneslo, že vyhlášeny budou všechny kategorie, ale pořadatel málo obsazené kategorie nemusí oceňovat
Rozhodnutí pořadatele zvýšit startovné akceptuji. Nemám z něj osobně radost (stejně jako z dvoušípového systému), ale jinak si ČP nezastřílím. Jenom budu ještě víc přemýšlet, kam jet.
Bilanci důsledků stejně budeme moci udělat až za rok.....ale bojím se, že škody budou nenávratné