pěkný závod, který zvládli závodníci i pořadatelé celkem v pohodě a v každém případě se ctí, drobné nedostatky v organizaci a na trati jsou pouze lákadlem a výzvou, aby další už IV. ročník IFAA Hunter Round Vrchlabí byl ještě lepší o čemž se doufám přijedete osobně přesvědčit a zase se uvidíme
na terénní podle WA, na které bylo 91 střelců jsme byli oba dva Griffine, pravda je, že na některých závodech se jich nesejde ani dvacet, ale kluby ČLS pořádají terénních závodů cca patnáct za sezónu, plácání po rameni bych raději zahájil až Valteřičtí nebudou jediní kdo tyto závody pořádá a budeme schopni uspořádat třeba i mistrovství republiky, nemyslím si, že terénní sestavy osloví tolik lidí jako 3D, ale kdokoliv by takové závody chtěl stavět může počítat s mou pomocí
např. francouzka FFTL má národní mistrovství složené z terénních a 3D sestav což je u nás nerealizovatelné, zatím

WA terénní je díky neznámým vzdálenostem pro mnoho střelců těžší, bojí se jich a většinou je odradí už první závod což může platit i u terénní sestav Hunter a Field, které jsou sice díky známým vzdálenostem přijatelnější nejen pro začínající, ale i zkušené střelce, ale celkových 112 šípů se bez dobré fyzické kondice zvládá obtížně
porovnání obou terénních WA a IFAA je pouze o pocitech a preferencích, pro mě je jediným relevantním ukazatelem procentuální vyjádření nástřelu k absolutnímu výsledku IFAA max.560 a WA max.432
např. průměrný kladkový luk dá v sestavě Hunter cca 500 b. v terénní WA by tomu odpovídal výsledek 385 b.
já jsem průměrný proto je pro mě WA těžší (zatím

) čím lepší střelec tím se rozdíl zmenšuje