hbt píše:
Nemá cenu někoho o něčem přesvědčovat. Ale doufám, když jsi tak schopný za tudle cenu postavit prakur, že pomůžeš sehnat zvířata i jiným co by chtěli stavět závody i já rád nakoupím. Náš parkur před lety tedy stál mnohem víc a to i se slevou od elevenu a momentálně jen ten jelen stojí 30 000,-
.........................................................................................................................................................................................................................
Jsem absolutní jelito na téma pořádání závodů. Ale pořád a pořád se v této diskuzi naráží na chiperovo výhrady k obecné představě nás neználků, za kolik že se to dá pořídit závod 3D.
Takže pro nás, ostatní jelita prosím o krátkou studii hospodaření klubu, pořádajícího závod
Za kolik se dá nakoupit sada zvířat na okruh 32 zvířat v obvyklém rozdělení terčů typu 1, 2, 3 a 4.?
Kolik zásahů vydrží v akceptovatelné formě terč kategorie 1, 2, 3,4, bráno pro všechny obvyklé kategorie luků jezdící na ČP.(a to ne z jedné strany, protože 1 je zpravidla jen z předu, a ostatní ze dvou nebo ze tří.)
Protože já koukal na aktuální ceny na netu že bych to měl pořídit v cenové relaci 150.000-180.000. Asi v závislosti jestli kupuju po jednom, neb komplet.
Vezmu li, že nové závody za 700Kč na dvě rány při obsazenosti 100 dospěláků (bez kuší a kladek) a odečtení oběda (nezlobte se, ale víc jak 100kč to v nákladu není včetně pití) je to 60.000 příjem po odečtení nákladů . Něco na režii, nájmy, zázemí, benzin......ale jde přece o peníze pro klub, takže klub se podílí brigádnicky, protože zato má celý rok do čeho pálit jen za příspěvky. Proto to přece kluby dělají. Aby si na sebe "vydělaly"
Takže i když započítám vedlejší náklady 20.000 na závod (pronájmy, benzíny.....) a nepřipočítám nic za konzumaci většinou chlastu nad rámec oběda.....zbývá 40.000 na závod. Dle mě hodně podstřeleno.
Takže 180.000 na pořízení sady zvířat, a zisku ze závodu 40.000 mi to vychází, že podle chippera ty zvířata nevydrží 180.000:40.00= 4,5 závodu. Tedy při kvotě úspěšnosti zásahu 90procent 4,5x 0,9 x 100 účastníků x 2 rány= 800 zásahů? Malá zvířata jsou okolo 2000KČ . Ty to odnesou. Ale jsou jen za 2000ks. Dvojky za 5000 už mívají dvě strany, takže 400ran na stranu....ty to odnesou? berme že ano. Ale od trojky nahoru, při rozptylu který na závodech vídám jsou trojky a čtyřky na výměnu jednou za....... no za hodně dlouho. A pak má klub na čem trénovat.I ty rozmydlený dvojky jsou na trénink pro klub v pohodě, ne?
Hele já vím, že to je jen čistá teorie. Ale třeba mi to chipper vypočítá líp. jako že je muflon po 400 ranách na odpis a na vyhození. Jak to, že v Římově na parkuru jsou zvířata už několik let, a to je tam jednou ročně Country a jednou Nordcup, + týdně tam proběhne 20 lidí a věřme že všichni jen na jeden šíp.
Nejsem pořadatel, nechci závody pořádat. Sám střílet neumím a trefuju v podstatě kulový. Do Žlebů se chystám i s dcerou. Jen mi ty argumenty občas hlava nebere, a pokud někdo dokola argumentuje, tak bych kromě prohlášení i rád jeho věcnou argumentaci v číslech. A připomínám, ode mě 700 dostane.
Ahoj,
mám parkur 4 roky, teď tedy už skoro 5 let. Na začátku jsem nakoupil zvířata od velikosti 1-4 za celkem cca za 95.000,- Kč bez DPH. Za cca 5 let jsem vyměnil cca 13 zvířat. Paradoxně se jedná o ty malé ( liška od Vrágy 3x , horská koza 1x, krokodýl2x , falcon 3x atd. Většinou se vyměňují pouze zvířat malá , v hodnotě cca 1000,- Kč - 2.000,- Kč. Zvířata velká stabilně drží a mají i vyměnitelný insert. Zatím jsem ovšem žádný insert nevyměnil, protože není potřeba. Takže dodatečné náklady na provooz parkuru za 4 roky v nových zvířatech je cca 10.000,- Kč + práce na údržbě.
Vše opravdu záleží na majiteli.
Repi